Νησάκι


Στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης των Ιωαννίνων βρίσκεται το νησάκι, μια καταπράσινη έκταση μόλις 200 στρεμμάτων με τον δικό του μικρό οικισμό που αποτελείται περίπου από 100 σπίτια και είναι ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά λίμνης στον κόσμο. Το νησάκι αποτέλεσε σημαντικό μοναστικό κέντρο κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους και τα 5 μοναστήρια που είναι κτισμένα στο νησί αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού.

Περισσότερα...

 


Σπήλαιο Περάματος


Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τα Γιάννενα στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων –Μετσόβου θα συναντήσετε το σπήλαιο του Περάματος. Οι υπέροχοι φυσικοί σχηματισμοί από σταλακτίτες και σταλαγμίτες και οι μεγάλες αίθουσες συνθέτουν ένα σκηνικό απείρου κάλλους.

locationΠεριοχή: Πέραμα, Ιωάννινα

clock-4-00-transparent-md Ωράριο: 09:00-17:00 

euro-xxl Είσοδος: Ατομικό: 7€, Ομαδικό: 5,5€ /άτομο, Φοιτητικό - Μαθητικό: 3,5€

Περισσότερα...

 


Αρχαία Δωδώνη


Μόλις σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Aρχαίας Δωδώνης που υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης και γνωστό μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Είναι το αρχαιότερο μαντείο που συναντάται στον Ελλαδικό χώρο και το θέατρο της Δωδώνης είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα.

locationΠεριοχή: Δωδώνη, Ιωάννινα

clock-4-00-transparent-md Ωράριο: 08.00-15.00

euro-xxl Είσοδος: Ολόκληρο: 4€, Μειωμένο: 2€ 

Περισσότερα...