Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης", Ελληνικό


 

Το μουσείο φιλοξενείται σ' ένα ωραίο πετρόκτιστο Σχολείο της δεκαετίας του 30 στο ίδιο σχολείο που φοίτησε σαν μαθητής τη δεκαετία του 50 ο ίδιος ο γλύπτης, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Θεόδωρος Παπαγιάννης . Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι περιλαμβάνει έργα που μιλούν για την Ήπειρο και την ιστορία της, γιατί όπως λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης «μιλάει για το ψωμί, για τον ευεργέτη, τον ξενιτεμένο, τον πνευματικό άνθρωπο, τον Ηπειρώτη μάστορα, το βοσκό, το γεωργό, την πολύπαθη Ηπειρώτισσα μάνα και τέλος για τη μάθηση.»

locationΠεριοχή: Ελληνικό, Ιωάννινα

clock-4-00-transparent-md Ωράριο: Καθημερινά 09:30-15:00 (εκτός Δευτέρας)

euro-xxl Είσοδος: 2€/άτομο

street Σχετικές διαδρομές: Απόδραση στα Κατσανοχώρια.

Περισσότερα...

 
 
 


Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων


 

arxaiologiko2

Οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων αναπτύσσονται σε συνολική επιφάνεια 1.200 τμ. Τα εκθέματα καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην Ήπειρο, κατά την Κατώτερη Παλαιολιθική εποχή πριν από 250.000 χρόνια, έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος αι. μ.Χ.). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ευρήματα από το ιερό της Δωδώνης τα οποία εκτίθενται σε μια αίθουσα αφιερωμένη αποκλειστικά σε ένα από τα σπουδαιότερα μαντεία του ελληνικού κόσμου.

locationΠεριοχή: Ιωάννινα

clock-4-00-transparent-md Ωράριο: 08:30 - 15:00 (εκτός Δευτέρας)

euro-xxl Είσοδος: 1,50€ κανονικό, δωρεάν για μαθητές και φοιτητές

 
 
 


Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων


 

vizantino

Στις επτά αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται ευρήματα ανασκαφών (γλυπτά, νομίσματα, κεραμική), αποτοιχισμένες τοιχογραφίες, εικόνες και κειμήλια από όλη την Ήπειρο. Χρονολογικά τα εκθέματα καλύπτουν τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο, από τον 4ο έως τον 19ο αιώνα. Σε τμήμα του σαραγιού, το λεγόμενο «Θησαυροφυλάκιο» στεγάζεται και η έκθεση αργυροχοΐας του Μουσείου.

 

locationΠεριοχή: Ιωάννινα

clock-4-00-transparent-md Ωράριο: 08.00-17.00 (εκτός Δευτέρας)

euro-xxl Είσοδος: Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2

 
 
 


Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων


 

dhmotiko1

Το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων στεγάζεται από το 1933 στο Τέμενος που έκτισε το 1618 ο Ασλάν Πασάς στη Β.Δ Ακρόπολη του Κάστρου. Σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται αντικείμενα που σύμφωνα με την προέλευση τους διακρίνονται σε ελληνικά, μουσουλμανικά και εβραϊκά.
Παραδοσιακές ενδυμασίες, συλλογές έργων ξυλογλυπτικής και αργυροχοΐας, κοσμήματα, έπιπλα και σκεύη καθημερινής χρήσης, βιβλία.

 

locationΠεριοχή: Ιωάννινα

clock-4-00-transparent-md Ωράριο: Χειμερινή περίοδος: 08:00 - 15:00, Σαβ/κα 09:00 - 17:00, Θερινή περίοδος: Καθημερινά 08:00 - 20:00

euro-xxl Είσοδος: 3€ κανονικό, 1€ για μαθητές και φοιτητές